Häälaukku

HäälaukkuHäälaukuksi tein silkistä pehmeän, pullean laukun. Tuin laukun pehmeällä liimahuovalla ja vuori on vaaleansinistä silkkiä. Kivan näköisiä sankoja saa muuten U-Handbag nettikaupasta.

3 thoughts on “Häälaukku

 1. Hei Anne! tämäpä hieno blogi! Olen tässä näperrellyt pikkulaukkuja ja kukkaroita, ja kuolannut tuota U-Handbag-sivustoa, mutta tuon liimahuovan kanssa en pääse sinuiksi. Onko sitä tuossa laukussa sekä päädyissä että sivuissa? Onko sitä saumanvaroihin asti vai pitääkö ommella huovan ulkopuolelta? Tässä laukussa on hienot laksokset, miten niiden kanssa toimitaan?

  • Hei ja kiitos palautteesta!
   Liimahuopaa ei kannata laittaa saumanvaroihin saakka, paksuntaa vaan turhaan. Jos liimattava huopa tuntuu hankalalta, voi väliin kokeilla laittaa lakanaa ja tikata siihen paksua flanellia. Eli päälipuolelta lähtien päälikangas, flanelli, lakana, vuori, tosin tuossa on sitten aika monta kerrosta, mutta flanelli tuo pehmeyttä ja lakana ryhdikkyyttä. Ja tässä laukussa huopaa on päädyissä sekä sivuissa.
   Laskoksia varten kannattaa leikata reilu pala kangasta vinoon langansuuntaan ja neulata se nuppineuloin hiukan venyttäen päistä kiinni silityslautaan, niin että siihen tulee epämääräistä laskosta ja sitten kevyesti silittää päältä. Sitten pala ommellaan kiinni haluttuun paikkaan ja laskosten väleistä kannattaa myös vähän kiinnitellä sieltä täältä.
   Toivottavasti tästä oli apua!

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.