Itsenäisyyspäivän juustokakku

Itsenäisyyspäivän kakku

Itsenäisyyspäivän kakussa maistuu mustikka, kaura, seljankukka ja vanilja, lisänä mantelia ja sitruunaa. Mustikka on kakun sisällä erillisenä täytteenä.

Pohja:

200 g kaurakeksejä
1 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
80 g voita
1/2 tl kanelijauhetta

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Aseta irtopohjavuoan (24 cm) rengas kakkupahville tai suoraan tasaiselle tarjoilualustalle. Painele kauramassa renkaan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Mustikkatäyte:ip2

200 g metsämustikoita
150 g tuorejuustoa
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunanmehua

Soseuta ja paseeraa mustikat. Sekoita keskenään mustikkasose, tuorejuusto ja tomusokeri. Vaahdota kerma. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun ja lisää täytteen joukkoon, kääntele kermavaahto viimeisenä täytteeseen.

Tee reunakalvosta pienempi ympyrä kuin vuoka ja aseta se vuokaan pohjan päälle. Kaada täyte renkaaseen, tasoita ja laita pakastimeen hyytymään.

Vaniljatäyte:

2 1/2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1/2-1 tl vaniljajauhetta
1/2 dl sitruunanmehua
4 liivatelehteä

Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe. Vaahdota kerma. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun. Yhdistä kaikki keskenään käännellen.

Irrota reunakalvo mustikkatäytteen ympäriltä ja lisää vaniljatäyte vuokaan. Laita jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.

Kiille:ip4

3/4 dl seljankukkamehutiivistettä
2 3/4 dl vettä
2 liivatelehteä
sinistä elintarvikeväriä

Sekoita mehu ja väri. Kuumenna pieni osa mehusta, sulata liotetut liivatteet siihen ja lisää mehun joukkoon. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä.

Poista vuoka kakun ympäriltä. Koristele vallkosuklaalla, pensasmustikoilla, sokerihelmin ja kukkasin.

ip3

 

3 vastausta artikkeliin ”Itsenäisyyspäivän juustokakku

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.