Juustokakku mansikkasydämellä

mansikkasydän

Mansikkasydän-juustokakun tein leipävuokaan, johon kakku kootaan ylösalaisin. Pohjana kakussa on pellillä paistettu suklaakakkupohja.

Tee ensin mansikkatäyte, joka hyydytetään lautasella, noin 1 cm paksuisena levynä. Leikkaa levystä piparkakkumuotilla sydämiä ja siirrä ne lastan avulla lautaselle. Laita sydämet pakastimeen siksi aikaa että ne kohmettuu ja pystyt käsittelemään niitä. Laita vuoan pohjalle ensin kerros vaaleaa täytettä ja asettele sitten sydämet ylösalaisin jonoon vuokaan. Täytä loppu vuoka vaalealla täytteellä ja aseta pohja päällimmäiseksi, kostuta, peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään.

Koristele kakku vadelmilla. Minä murskasin päälle myös karkkikepin. Keppimurska kuitenkin sulaa kakun päällä melko nopeasti kosteuden takia, mutta siitä tulee kivasti raikasta mintunmakua.

yksityiskohtavadMansikkatäyte:

300 g pakastettuja mansikoita
150 g tuorejuustoa
100 g jugurttia
1/2 dl sokeria
1/4 dl sitruunanmehua
2 liivatetta
1/2 mm vaniljajuhetta

Soseuta mansikat. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, sokeri, mansikkasose ja vanilja. Lämmitä sitruunanmehu ja sulata liotetut liivatteet siihen. Lisää sitruuna-liivate täytteeseen.

Valkosuklaa-kanelitäyte:

3 1/2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
100 g jugurttia
130 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
1/2 dl sitruunanmehua
5 liivatelehteä
1 mm kanelia

Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston ja jugurtin sekaan. Lisää sokeri ja kaneli. Vaahdota kerma ja lisää täytteen sekaan. Lämmitä sitruunamehu ja sulata liotetut liivatteet siihen. Kääntele sitruuna-liivate vähän kerrallaan täytteeseen.

mansikkasydän

1 thought on “Juustokakku mansikkasydämellä

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.