Lipaston maalaus kalkkimaalilla

chalk paint

Pitemmän aikaa maalausta odottanut lipasto sai vihdoin uuden maalipinnan. Testiin pääsi Annie Sloanin Chalk Paint. Maalia on kehuttu helpoksi ja monipuoliseksi käyttää. No, olen hieman erimieltä, tosin olisin voinut ensin testata maalia ja sen ominaisuuksia, mutta enpä jaksanut moiseen alkaa!

2015-03-07 09.16.45

Lupaillaan että pohjatöitä ei lähestulkoon millään pinnalla tarvitsisi tehdä, tosin sitä ei mainita missään että mitkä pinnat sitten vaatisi pohjatöitä? No, en siis tehnyt muita pohjatöitä, kuin tilkitsin vetokoukkujen toiset reiät ja tasoittelin nämä kohdat hiomalla. Ja maalihan kuivuu eriväriseksi näistä kohdista! Äh, eli koko lipasto olisi pitänyt hioa.

Maali on paksua ja tarkoitus olisi että sillä voisi maalata vain yhden kerroksen ja silti pinnasta pitäisi tulla peittävä. Voi olla että jollain pinnalla näin onkin, mutta ei tällä, siis Ikean halpislipaston pinnalla. Maalihan ei peittänyt pintaa tasaisesti ja paksumpi kerros alkoi valua. No, hioin sitten valumat pois ja päätin maalata toisen kerroksen. Argh, nyt ensimmäinen maalikerros irtoili pensselinvetojen mukana! Testasin sitten maalin ohentamista vedellä ja tämä olikin hyvä päätös siltä osin että sain maalattua toisen kerroksen tasaisesti, TOSIN, vedellä ohennetulla maalilla pinnasta ei tullut tasavärinen, vaan hieman laikukas. Kyllä, sekoitin kunnolla ja silti. Seuraavalla maalauskerralla maalaan suosiolla kaksi kerrosta ja molemmat ohennetulla maalilla.

vetimet (2)

No, hieno kalkkinen mattapinta lipastoon tuli. Koska lipaston täytyy kestää kulutusta vahasin pinnan vielä värittömällä soft waxilla. Vahan levitys sujui paremmalla menestyksellä, tosin aloitin mustalla trikoopaidalla ja huomasin nopeasti,että vaha irrottaa väriä paidasta! Vaihdoin siis valkoiseen ja työ jatkui sujuvammin.

Maalissa ei ole liuotteita eikä lyijyä ja sen pitäisi olla hajuton, mutta mielestäni siinä on voimakas hikisukan haju! No, on se parempi kuin liuotin! Vaha taas on kovinkin myrkyllistä, mutta haju ei ole mahdottoman voimakas.

Lipastosta ei tullut ihan sellainen kun olin mielessäni kuvitellut, mutta onhan se paljon hienompi kuin alkuperäinen, eli voin olla tyytyväinen lopputulokseen! Kuvista tuli aika erisävyisiä, pahoittelut tästä, mutta tuo ensimmäinen kuva vastaa parhaiten todellisuutta.

linnut

Lisätietoja maaleista ja kursseista löydät täältä: http://www.malaetmore.fi/

vedin

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.