Mantelicroisantit ja mietteitä muiden maiden leivonnaisista

mantelicroisantitlähi

Matkustellessa ulkomailla olen monesti miettinyt, miksi sieltä niin harvoin löytyy ihanan makuisia leivonnaisia. Ulkonäöltään leivokset on hienoja ja herkullisen näköisiä, niin ettei konditorian tiskillä tiedä mitä ottaisi, mutta maku on monesti aika pliisu tai ei makua ollenkaan… Ehkä meillä paneudutaan enemmän makuihin ja hyvä niin. Leipomotuotteet sen sijaan on monesti loistavia, ainakin Ranskassa!

Tämä sama makuasia toistuu suklaiden kohdalla, suklaan valmistajia löytyy paljon, mutta harvat maistuu hyvälle, tosin olen aika nirso suklaiden suhteen, kelpuutan hyvän makuisiin vain harvat! Mutta makuja on onneksi monia ja kuka tykkää mistäkin 🙂 Mainittakoon Lontoon Spitalfieldsistä löytyvä Dark Sugars, josta löytyi ihanaa suklaata! Yksi liike sijaitsee Brick Lanella.

Löysin kuitenkin kaksi järkyttävän hyvää leivonnaista: mantelicroisantit ja merveilleux-leivokset. Näistä kummastakaan minulla ei ollut aikaisemmin mitään tietoa! Mantelicroisantit tehdään päivän vanhoista croisanteista, kastetaan sokeriliemeen, täytetään ja kuorrutettan mantelitahnalla, mantelilastuilla ja hunnutetaan vielä tomusokerilla, nam! Vaatimattoman näköisiä, mutta herkullisia.

Kotiin palattua kuulin että näitä loistavia mantelicroisantteja saa Anton & Antonista ja löysinpä vielä reseptinkin Dilliä ja piparjuurta -blogista, täältä. Ihanaa, olen tuhoon tuomittu näiden herkkujen takia!

auxkollaasi

Merveilleux-leivokset koostuu marengista, kuohukermasta ja esimerkiksi suklaarouheesta. Näitä herkkuja löydettiin Pariisista. Kävelimme Aux Merveilleux-leipomon ohi ja minulta taisi loksahtaa suu auki. Liike oli todella hieno, isot näyteikkunat, katosta roikkui iso kruunu ja mikä hienointa, siinä samssa tilassa herkut valmistetaan, ikkunasta pystyy seuraamaan työskentelyä. Ostimme yhden joka makua: valkosuklaa, tummasuklaa, kahvi, manteli-hasselpähkinä, cherry ja marenki. Kaikki maistui todella hyvälle. Näitä täytyy testata jokupäivä myös kotona.

afternoonteaLontoossa kävimme Afternoon tealla The Wolseley-ravintolassa, joka sijaitsee Piccadillyllä, suunnilleen Green Parkin ja Fortnum & Masonin puolessa välissä. Olipa ihanaa, hieno paikka tupaten täynnä ihmisiä, varsinaisen salin puolella oli valtava puheensorina, mutta pienemmässä huoneessa, jossa nautimme teemme oli rauhallisempaa. Suolaiset syötävät, mukaanlukien sconssit oli todella maukkaita, mutta myös täällä makeat jäi noiden suolaisten varjoon. Kaikki tuli kyllä syötyä!

 

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.