Marenkikakku mantelipohjalla

marenkikakku

Tämän kakun pohjana on kostea mantelikakku, eikä se sisällä jauhoja, vaan ainoastaan mantelijauhetta. Täytteen makuina on mansikat ja omenahillo. Päällä marenki, mantelikrokanttia, mansikkakastike ja ananaskirsikoita. Olisin halunnut päälle tuoreita marjoja, mutta kaupan marjat eivät näyttäneet kovinkaan houkuttelevilta. Marengin ohjeen löydät täältä. Tähän kakkuun riittää puolet tuosta reseptistä.

Pohja:

50 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1/2 mm vaniljajauhetta
1/2 dl seljankukkamehua
2 valkuaista
2 keltuaista
1 1/2 dl mantelijauhetta
3/4 dl turkkilaista jugurttia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita vaahtoon mehu, manteli- ja vaniljajauhe, sekä jugurtti. Vaahdota valkuaiset ja kääntele taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (18 cm). Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Säilytä viileässä.

Täyte:

1 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
1 – 1 1/2 dl uuniomenahilloa

Notkista tuorejuusto. Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki ainekset. Jos haluat makeampaa kakkua laita isompi hillomäärä, jolloin myös omenan maku tulee paremmin esille.

Mantelikrokantti:

20 g mantelirouhetta
20 g sokeria

Paahda mantelit ja siirrä odottamaan. Sulata sokeri ja anna paahtua hieman, varo polttamasta. Lisää mantelirouhe sokerin sekaan, sekoita  ja levitä voipaperin päälle jäähtymään.

Lisäksi:

1 dl kohmeisia paloiteltuja mansikoita
1/2 dl mansikkasosetta

Kokoa kakku: pohja, mansikat, täyte, marenki, mansikkasose, mantelikrokantti ja ananaskirsikat.

marenkikakku

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.