Muistikirjojen kansia

Saadessani viime vuonna käsityöhaasteen Facebookissa, päätin tehdä muistikirjoja. Kirjoihin tein kannet mainospahvista, jotka päällystin decoupage tekniikalla. Kivemman tuntuinen kansi tulee mattalakalla. Lisäilin mukaan myös erilaisia nauhoja ja kokeilin myös sulkia. Kirjan sivut leikkasin paperilehtiöistä sopivan kokoisiksi ja tein reittimellä reiät. Kansiin tein reiät jo ennen päällystämistä mattoveitsellä. Yhdistin kannet ja sivut saranarenkailla.

Tässä kannessa on keltapilkullinen servetti ja kuva on tulostettu ja liimattu paperiliimalla, lakalla on mielestäni hankala saada tulostettua paperia pysymään suorana, päällimmäisenä on kyllä koko pinnan peittävä lakkakerros. Sulat on kiinnitetty lakalla, kaikkia sulkia/höyheniä ei saa laitettua siististi, mutta nämä pysyi kauniin näköisinä. Kuvan ympärille on liimattu tekstiililiimalla nauha.

Tämä on edellisen kannen sisäpuoli. Sininen on servetti ja kukat on leikattu servetistä. Kun maalaa kukkien pohjan valkoiseksi, kannattaa ensin kiinnittää lakalla servetin vaalea alempi kerros jonka avulla on helppo maalata alue valkoiseksi, ei tarvitse kynällä yrittää piirtää rajoja. Vintage kuvat on scrapbooking paperista leikattu ja paperiliimalla kiinnitetty, päällä taas lakkakerros.

Takakannessa on taas pohjalla pilkullinen servetti ja päällä tulostettu ja leikattuja kuvia.

 

 

 

 

Tässä kirjassa on sininen servetti, tulostettu kuva, serveteistä leikattuja kukkia, sekä nauha.

 

 

 

 

Sisäkannella pilkullista servettiä, myös marjat on leikattu serveteistä. Tulostamani kuvat olen myös rajannut tussilla, näin saa viimeistellymmän vaikutelman.

 

 

 

Kirjan 2 takannen sisäpuoliTämän kirjan takakansi on yhdestä kukikkaasta servetistä ja sisäpuolella näkyvä nauha ulkoreunassa kiertää myös ulkopuolelle.

 

 

 

 

Kolmannen kirjan kannen nauha kiertää myös toiselle puolelle.


Kirjan 3 etukannen sisäpuoli

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.