Nuppineulatyyny

Leppäkertun näköinen nuppineulatyyny on tehty sametista. Kaikki palat on leikattu vinoon langansuuntaan. Käsilenksuun tarvitsee 16 cm kuminauhaa ja 20 cm vinokanttia, mitta kannattaa tarkastaa käyttäjän käsivarren mukaan. Silmät kannattaa tehdä huopamaisesta, vähän rispaavasta kankaasta tai nahasta.

Kaavoissa ei ole saumanvaroja, itse käytin puolen sentin varoja. Selkäpaloja tulee kaksi kappaletta, mutta toinen peilikuvana. Merkkaa paloihin hakein muotolaskokset, pään keskikohta ja pohjan keskikohta.

Pilkut kannattaa siksakata selkään kiinni ennen muodon ompelemista ja muotolaskokset tuo pyöreää muotoa, kun ne ompelee kaavan mukaan kaarevasti. Kun olet ommellut laskokset voit leikata ne halki taitteesta ja silittää auki. Seuraavaksi selkäsauman ompelu ja auki silitys. Kiinnitä pää vartaloon ja tikkaa saumanvarat päältä eteenpäin. Taita vinokantti kaksinkerroin, ompele reunasta kiinni ja pujota kuminauha sisään. Ompele sitten vartalo kiinni pohjaan sivulta sivulle, eli jätä ”takapuoli” auki täyttämistä varten, kiinnitä samalla kuminauha pohjan leveimmälle kohdalle, pohjan ja päällisen väliin.

Leikkaa tukevasta pahvista pari milliä kaavaa pienenpi pohja, laita se nuppineulatyynyn sisälle ja täytä vanulla napakaksi. Sulje takapuoli käsin ommellen.

Sovittele silmät haluamaasi kohtaan ja kiinnitä tekstiililiimalla. Piirrä vielä katse ja Kerttu onkin valmis hommiin.

 

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.