Pähkinäsuklaata

Nythän on niin että kahvin seuraksi on välipalajonoaina saatava jotain pientä (tai suurta) syötävää. Ei kuitenkaan mitään leipää, hedelmätkin vähän tökkii, varsinkin espresson kanssa. Leivonnaisten syöminen joka päivä olisi mahtavaa, mutta siinähän lihoo, laiskistuu, väsyy ja loppujenlopuksi ei voi kovin hyvin. Niinpä mietin mitkä ainekset olisi suotavia (jopa terveellisiä) syödä ja niistä saisi yhdessä pienen suupalan sen espresson seuraksi.

Testasin päkinä-siemen-suklaapaloja. Ensimmäisestä versiosta tuli melko kitkeriä, mutta tämä toinen on jo parempi. Eli sulatetaan tummaa suklaata, sekoitetaan joukkoon paljon kevyesti paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä, makeutetaan vähän hunajalla. Tämähän lähentelee terveysruokaa! Makean ystävälle tiedoksi, että tämä ei kyllä ole makeaa ja voisin ehkä lisätä joukkoon vähän tomusokeria, mutta siihen se terveys taas kaatuisi. Makeuttahan saisi myös kuivatuilla hedelmillä.

Hiukan terveellisemmän välipalasuklaan ainekset:

1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
1/2 dl mantelirouhetta
1 dl auringonkukan siemeniä
1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1/2 dl mantelijauhetta
80 g tummaa suklaata sulatettuna
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
(kuivattuja hedelmiä pieneksi pilkottuna)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi vuokiin. Laita kylmään jähmettymään, mutta syö huoneenlämpöisinä. Maistuu paremmalta vasta seuraavana päivänä.

välipala

 

 

2 thoughts on “Pähkinäsuklaata

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.