Sininen liljakakku

Syntymäpäiväkakun teemaksi toivottiin liljoja ja sinistä väriä. Sininen syötävä tuntuu aina hieman oudolta ja mielestäni tumma on paras vaihtoehto, sehän muistuttaa mustikkaa. Päällystin kakun siis tummansinisellä marsipaanilla. Minulla oli kaupan keskisinistä marsipaania ja värjäsin sitä voimakkaalla sinisellä ja mustalla pastaväreillä.

Tein 11 munan kakkupohjan ja jaoin sen kahteen vuokaan (16 cm ja 23 cm), niin että päällimmäisestä kakusta tuli korkeampi. Kakkuun tuli sitruunainen täyte ilman laktoosia ja liivatetta:

1,5       sitruunan mehu

300 g   maustamaton tuorejuusto

3 prk    sitruunarahka

1,5 dl   sokeria

3 rkl     limecurd

6 dl      vispikerma

5 rkl     vaniljakreemijauhetta

Kaikki muut ainekset sekoitetaan keskenään, paitsi kerma vatkataan erikseen ja vatkauksen lopussa lisätään vaniljakreemijauhe siivilän läpi kerman joukkoon. Sen jälkeen yhdistetään kerma muiden ainesten joukkoon. Tällä määrällä tulee reilusti täytettä molempien kakkujen kahteen väliin, siis neljään väliin kaikkiaan.

Kostutukseen käytin kaikenkaikkiaan 3,5 dl maitojuomaa, johon olin sekoittanut reilun ruokalusikallisen vaniljasokeria. Täytin kakun vuokiin ja annoin niiden vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Marsipaanin alle laitoin sitruunalla maustetun sokeri-voikreemin.

Päällimmäisen kakun alle tuli ohut muovipohja, minkä keskelle olin leikannut reiän. Alempaan kakkuun laitoin neljä tukitikkua ja lopuksi yhden pitkän tikun molempien kakkujen läpi.

Liljat tein sokerikuorrutteesta, mitä värjäsin tumman- ja vaaleansiniseksi. Maalasin lehtiä ensin pastaväreillä ja kun ne oli kuivia, lisäilin vielä pilkkuja ja lopuksi pehmensin värejä tomuväreillä. Heteiden varret on riisinuudelia.

 

 

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.