Focaccia

focaccia

Teimme Koko Suomi leipoo-kilpailun toisessa jaksossa focacciaa, mikä sujuikin minulta aikas hyvin. Kilpailussa mielenkiintoista oli se että itsestäänselvät asiat ei olleetkaan enää niin itsestäänselviä. Kaikkea alkoi kyseenalaistamaan ja näin vastaan tuli kömmähdyksiä, joita itsekin ihmetteli jälkeenpäin. Välillä tuntui kuin olisi ekaa kertaa leipomassa!

Käsittelin ohjeen ”murenna hiiva kuivien aineiden joukkoon”, niin että tein kuopan jauhojen keskelle, murensin hiivan siihen ja lisäsin nesteet. Liotin hiivan ensin nesteeseen ja sitten aloin sekoittamaan jauhoja mukaan. Taikina on todella löysää, mutta alkaa kyllä vaivatessa irtoamaan kädestä. Löysästä taikinasta tulee mehevä leipä. Tärkeää maun kannalta on riittävä suola ja öljyä saa olla reilusti, sitä tulee taikinaan, vuokaan ja leivän päälle. Minä öljysin leivän sekä ennen että jälkeen paiston.

Nyt tein puolet taikinasta ja paistoin leivän irtopohjavuoassa (18 cm). Leipä kohosi niin mahtavasti että siitä tuli melko korkea. Paistoaika oli 40 minuuttia tuon korkeuden vuoksi.

 

2 thoughts on “Focaccia

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.