Gluteeniton suklaakakku

glut-testi

Gluteeniton suklaapohja jota olen tähän saakka käyttänyt on tosi hyvää, mutta se on kovin kuohkea ja hauras. Nyt tarvitsisin pohjan jolla voi tehdä ison kakun ja saada sen vielä kasaan ilman repeilyä ja hajoamista. Otin siis testiin Suklaapossun mielettömän mehevän suklaakakkupohjan ja tein sen gluteenittomana versiona. Korvasin jauhot 1/1 Semperin fin mix-jauhoseoksella. Kakusta tulikin maukas, pysyi hyvin koossa tekovaiheessa, leikatessa hieman mureneva, mutta se taitaa olla gluteenittomien ominaisuus. Ehkä kaipaisin enemmän aitoa suklaata ja vähemmän kaakaojauhetta, mutta ihan toimiva versio tämä on.

Täytteeksi laitoin kuohukermaa, tuorejuustoa, lemon curdia, passionhilloa ja vähän tomusokeria. Pyyhkäisin täytettä myös kakun sivuihin ja päälle.

suklaasoossi

 

Reunoille valutin sulatettua Pärlansin suklaista toffee-kastiketta, jota sattumalta löysin eilen kaupasta, onneksi pääsin heti sitä testaamaan! Eihän tuo ole kyllä kastiketta, kun on ihan paksua, lusikoitavaa, mutta älyttömän hyvää silti! Voisi syödä sellaisenaan!

Koristeeksi laitoin viikunaa, ananaskirsikoita, granaattiomenaa, saksanpähkinöitä, marianne-rakeita ja nonparelleja.

1 thought on “Gluteeniton suklaakakku

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.