Herkuttelua Pariisissa

macarons

Vihdoin toteutimme pitkäaikaisen haaveeni viettää joulu ulkomailla ja matkustimme Pariisiin. Pariisista olen kuullut puhuttavan jouluisena kaupunkina, mutta kyllä mielestäni suomalainen joulu on huomattavasti tunnelmallisempi. Pariisissa oli kyllä valtava määrä joulumarkkinoita ja hienoja valoja ympäri kaupunkia, mutta sellainen lämmin jouluntunnelma jäi puuttumaan, ehkä se on kuitenkin lumi, mikä sen meidän tunteman tunnelman tekee!

Pariisi on kyllä valtavan hieno kaupunki ja katseltaa ja maisteltavaa löytyy mielinmäärin. Kaksi parasta ravintolaa joissa kävimme ja joita voin lämpimästi suositella:

Le P`tit Brequet (11. kaupunginosassa) on pieni ja viihtyisä, ehkä vähän huomaamaton ravintola, missä söimme parhaan aterian koko matkalla. Ravintola panostaa selvästi parhaisiin raaka-aineisiin, siis lihaan! Jälkiruoaksi söimme valuvaa suklaakakkua kinuskin ja vaniljakastikkeen kera, sekä Rum Baba-nimisen annoksen joka oli siis kakku, kostutettuna rommilla, rommia tuli myös pullo pöytään, jota sai sitten itse lisätä tarpeen vaatiessa.

Cafe de l`industrie (11. kaupunginosassa) käsittää kaksi eri rakennuksissa olevaa ravintolaa, mutta molemmissa oli sama ruokalista. Boheemi, ja jos vielä saisi polttaa sisällä, sanoisin ”tupakansavuinen” tunnelma. Ravintolassa oli myös kissa, joka loikoili hyllyllä ja tarkkaili laiskasti ravintolan meininkiä. Ruoka oli myös täällä tosi hyvää, mutta ei niin hienostunutta kuin edellisessä. Jälkiruoista mainitsen juustokakun, jossa oli kaurakeksimäinen pohja ja matala, pehmeä täyte. Täytteessä ei ollut mitään hyydyttävää ainesosaa, ehkä pääasiassa mascarponea. Päällä kirpeää marjasosetta.

Suklaamyymälöitä kaupungissasuklaapallo riittää. Myymälät muistuttaa mielestäni hienoja koruliikkeitä, joissain pakkauksiin ei saanut edes koskea itse!

Yhdestä Maison Georges Larnicol-myymälästä mukaan tarttui suklainen joulupallo ja macarons-lajitelma. Liikkeessä oli paljon erilaisia suklaafiguureja.

Jeff de Brugesilta ostin rasiallisen tryffeleitä. Bruges on itse ranskalainen, mutta suklaabrändi on belgialainen. Nämä tryffelit oli pehmeän makuisia, osa tosin aika makeita.

 

tryffelibox

Törmäsin sattumalta yhteen leivontatarvikeliikkeeseen, Déco ’relief, ja siellä törmäsin runsaudenpulaan. En oikein osannut päättää mitä ostaisin! Kauppa oli aika pieni, mutta täynnä kaikenlaisia aarteita, oikeastaan kaikkea mitä leivonnassa ja suklaanvalmistuksessa tarvitaan, paitsi koneita ei ollut. Liikkeen nettisvut löydät tästä.

painomuottisetti

lintumuotitOstin sitten lopulta lintumuottisetin ja pitsikuviomuotin, jolla saa leikattua esimerkiksi sokerimassasta tuon muodon ja painettua siihen pitsikuvion.

Hankin myös kolme silikonista vuokaa, tosin ne olisi ehkä löytynyt täältäkin! Madeleine-vuoka ja pienet kuivakakut, kaksi eri kokoa.

 

kakkuvuoat

 

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.