Kakussa Jack, Zero ja Mayor

Painajainen ennen jouluaPainajainen ennen joulua -animaation hahmot ovat niin mahtavia kakunkoristeaiheita, että pakkohan niitä oli testata. Tein kakun toisesta laidasta valkoisen ja toisella puolella valkoisen massan alta paljastuu halloween -kaupungin henkeen vinksahtanut ruudukko. Tarkoituksena oli tehdä kakusta hyvällä tavalla omituisen näköinen ja se itseasiassa osoittautui aika vaikeaksi. Maut kakuissa oli sitruuna ja lakritsi.

Jack & ZeroTein kaikkien koristeiden rungot liimaamalla elintarvikeliimalla vaahtokarkkeja yhteen ja leikkelin ne saksilla sopivanmuotoisiksi. Kuulin myöhemmin riisimuromassasta, mikä olisi myös ollut tähän tarkoitukseen hyvä tuote. Täytyy kokeilla sitä sitten seuraavalla kerralla, mutta kyllä tuo vaahtokarkkitäytekin toimi hyvin. Pidän siitä ajatuksesta että kaikki mitä kakkuun laitetaan on syötävää, ainoastaan kerroskakun välipohja ja mahdolliset tukitikut saa olla muovia. Kaikki koristeet on päällystetty sokerimassalla ja kakut marsipaanilla.

Jack Skellingtonin ylävartalon sisällä on siis vaahtokarkkipala. Jalat, kädet ja kaula on tuettu spagetilla. Tein ensin keskivartalon ja siihen reiät jalkoja, käsiä ja kaulaa varten. Kuivattelin vartaloa selälleen pari päivää, minkä jälkeen se kesti pystyssä ja pystyin lisäämään kaikki muut osat. Lopuksi maalasin ohuella pensselillä pukuun raidat ja kasvot kalloon.

Haamukoira Zeron vartalossa on yksi vaahtokarkki. Tein myös siihen vartalon ja pään ensin erillisinä, kuivatin ja sitten yhdistin.

MayorPormestarin vartaloa varten tein kaksi erillistä vaahtokarkkikartiota, ylävartalo ja jalat. Kuivatin ne taas erillisinä, samoin hatun, minkä tuin myös spagetilla. Tästä hahmosta tuli kuitenkin aika painava, huomasin sen siinä vaiheessa kun kakku alkoi hieman painua sen alla kuopalle, tuo pieni painopiste sen jalkojen alla vaikutti varmaan myös aisiaan. No, pormetari vaikutti siis loppuillasta hieman väsyneeltä tai juopuneelta!

2 thoughts on “Kakussa Jack, Zero ja Mayor

 1. Hei,
  Aivan upeita kakkuja! Oletko tehnyt tilauksesta kakkuja vai teetkö vain tutuille? Meillä olisi vauvan nimijuhlat edessä ja etsimme kakkutaiteilijaa 🙂

  • Hei,
   ja kiitos 🙂 Kakkuja olen tehnyt vain tutuille, omiin tarpeisiin ja harjoitellakseni uusia juttuja.
   Toivottavasti löydätte kakuntekijän!

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.