Lakritsia

Lakukollaasi

Hankin vähän aikaa sitten suurin odotuksin Lakritsi -kirjan, jonka on kirjoittanut Elisabeth Johansson. Kirja on mielestäni ulkoasultaan hienosti toteutettu, kuvat on houkuttelevan näköisiä ja siinä on kattava valikoima makeisia, leivonnaisia, ruokia ja juomia. Kirjassa kerrotaan myös kivasti lakritsista ja sen eri muodoista.

Olen nyt testannut muutamaa ohjetta ja sanoisin että osa on aika haastavia. Perustaidot sokerin ja suklaan käsittelystä kannattaisi osata jo ennen aloittamista. Ohjeet on pääosin yksinkertaiset ja selkeät, joitain asioita voisi olla tarkemmin, mutta tässäkin huomaa aiemman leivontakokemuksen tarpeellisuuden.

Oman hankaluuden aloittamiseen toi tarvikkeiden hankinta. Lakritsijuurta- ja jauheita saa kyllä Suomesta, mutta täältä en ole löytänyt lakritsirouhetta, jota käytetään aika monessa tuotteessa. Kirjan lopussa on lista tarvikkeiden hankintapaikoista, mutta en ollut vakuuttunut noista rouheen hankintapaikoista. Lopulta tilasin sitä Ruotsista, Choklad & Lakrits -putiikista.

Tässä muutama sana testatuista tuotteista. Lisäilen tulevia testejä sitä mukaa kun niitä valmistuu.

Lakritsisiirapista tuli herkullista. lakusiirappiEnsimmäinen maistelu tuntui hiukan kitkerältä, mutta se sopiikin makeaan siirappiin.

 

 

 

Suklaa-lakritsitryffelit lakutryffeliton koostumukseltaan ihanan silkkisiä ja hyviä. Lakritsin maku jää kuitenkin aika miedoksi ja tryffelit on ehkä vähän liian makeita minun makuuni. Itse säätäisin vähän tumman- ja valkosuklaan määriä ja lisäisin vähän lakritsia.

 

 

 

 

Marengit on käsittämättömän hyviä, lakumarengittälläistä makuelämystä en osannut odottaa! Rapeita päältä ja sitkeitä sisältä, makeaa ja kirpeää. Lakritsi sopii todella hyvin marenkeihin. Näitä ei riitä säästettäväksi!

 

 

 

 

snapsi

Rosmariini-lakritsisnapsi ei oikein saanut kannatusta meillä. Rosmariinin maku tuntui liikaa ja snapsisa tuli aika kitkerää. Ehkä täytyy kokeilla vielä sitruuna-lakritsi makuyhdistelmää.

 

 

 

 

 

 

 

Lakritsi-toscapullat on myös todella lakutoscamaukkaita ja meheviä. Ei mitään laihdutuspullia, rasvaa on runsaasti! Lakritsin maku jää näissä tosi miedoksi, mutta herkällä makuaistilla sen kyllä löytää.

 

 

 

lakutoscat

2 thoughts on “Lakritsia

  1. Hei aivan ihanaa, tää kirja on pitänyt hankkia pitkään. Noi marengit näyttää aivan ihanilta ja tota siirappia vois käyttää ihan kaikkeen…

    • Kiitos, toi lakritsisiirappi on tosiaan monikäyttöinen ja sitä on myös noissa marengeissa. Tänään ajattelin testata lakritsi-toscapullia 🙂

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.