Merellinen kakku tyttövauvalle

 

Vellan kakku Tyttövauvan nimenjulkistamisjuhlan kakkuun toivottiin meriaihetta aaltoineen sekä vaaleanpunaista väriä. Päädyin pohdiskelun jälkeen kaksikerroksiseen kakkuun, koska siinä tuo väriyhdistelmä toimii. Aluksi suunnittelin tekeväni päällimmäisestä kakusta kokonaan vaaleanpunaisen, mutta se olisi luultavasti ollut aika hurjan näköinen, joten luonnonvalkoinen tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Kakun täytteessä on vadelmaa ja kinuskia, ohje on Kinuskikissalta.

vellankakku3Kaikki irtokoristeet on tehty sokerimassasta. Vaunuosaa ja kuomua varten  tein erilliset muotit kartongista, mitkä päällystin foliolla. Niiden päälle muotoilin sokerimassan. Vaunun pohjassa oli kaksinkertainen massa ja näiden kerrosten väliin laitoin akselit renkaita varten kovasta nuudelista. Muottien irrottaminen massan kuivuttua olikin sitten hermoja raastavaa, koska sokerimassa alkoi rakoilemaan kulmista. Sain lopulta muotit irti ja paikkailin elintarvikeliimalla kulmia. Yhdistin vaunun ja kuomun erillisellä sokerimassasuikaleella.vellankakku2

Simpukoita ja meritähteä varten värjäsin sokerimassaa epätasaisesti ivory-pastavärillä. Lisäksi maalasin  osaan simpukoista varjoja ja raitoja. Päälle tupsuttelin vielä pearl white-tomuväriä.

Sokerihelmet on uusia pehmeitä helmiä.

Aaltoihin kakun reunaan maalasin ensin tummansinisellä pastavärillä rajat, sitten tummansinisellä ja turkoosilla tomuvärillä sisäosaa ja vielä valkoisella tiploja vaahtopäihin. Viimeistelin maalausta vielä kostealla pensselillä laveeraten.

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.