Pähkinäiset kaura-toffeepalat

kauratoffeet

Kaurakeksien, toffeen ja pähkinöiden yhdistelmää olen jo vähän aikaa pyöritellyt mielessä. Tänään testasin yhdistelmää ja voin sanoa että vie kielen mennessään ja melkein myös paikat hampaista. Pähkinät ostin valmiiksi maustettuina: merisuolaa ja mustapippuria. Näihin voi käyttää millaisia pähkinöitä vaan, mutta mielestäni suolaa kannattaa olla makeuden vastapainoksi.

Kaurapohja:

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl mantelijauhetta

Sekoita kaikki ainekset sulatetun voi sekaan. Laita leivinpaperi neliskanttisen irtopohjavuoan pohjalle ja tasoittele taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 12-15 min. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa toffee. Rouhi myös pähkinät valmiiksi. Pähkinöitä tarvitset noin 100 g.

Kermatoffee:

3 dl kuohukermaa
2 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia (käytin tummaa)
40 g voita

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kuohuten noin 20-30 min. Hämmentele seosta usein. Toffee on valmista kun sokerilämpömittari näyttää 118-120 astetta, mitä enemmän asteita, sitä sitkeämpi toffee. Kaada toffee nopeasti kaurapohjan päälle, tasoita ja ripottele päälle karkeasti rouhitut pähkinät. Anna jäähtyä hetken. Paloittele kun toffee on vielä hiukan lämmintä, muuten kaurapohja murenee leikatessa.

Toffeenjämät saat kattilasta pois liottamalla kuumalla vedellä.

kauratoffee

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.