Rahi parvekkeelle

 

Tänä viikonloppuna olen laittanut parveketta kesäkuntoon. Pesin ja kuurasin eilen lattiat ja kalusteet, hain puutarhalta kukkia ja yrttejä ja sain monta uutta hyvää ideaa! Meillä ei ole lasitettua parveketta ja kaikki kalusteet on koko talven sään armoilla, mutta mielestäni on hauskaa että kalusteet pääsee vähän kulahtamaan.

Tänään yritin etsiskellä rahia, mikä olisi sopivan kokoinen, eikä kastuminen pilaisi sitä. No, en löytänyt, joten tein sen itse. Ostin kaislakorin, juuttitabletin ja ohutta juuttinyöriä. Styrox-raetta löytyikin kaapista edellisten rahiprojektien jäljiltä.

Kori on tuollainen sisääntaittuva, joten rahin reunoista tulikin vahvemmat. Ensin tein täytettä varten pakkausteipillä muotoillun sisäpussin. Teippasin muovin sen vuoksi, ettei kaislakori revi muovia rikki. Styrox-raetta kului noin yhdeksän litraa. Reatta olisi voinut olla vähän enemmänkin, rahit kun tuppaa kuitenkin käytössä painumaan kasaan.

Kiinnitin ensin tabletin ja kaislakorin neuloilla yhteen ja ompelin ne sitten ohuella juuttinyörillä kiinni. Käytin ompelemiseen tylppää parsinneulaa.

Rahista tuli oikein sopiva, mietin ensin että mitä ihmettä tuo muoto oikein muistuttaa, kunnes muistin ne Fazerin marjapiirakat!

Parvekkeelle tulee vielä tomaatteja ja lisää yrttejä. Lattialle tilasin maton, mikä sopii myös ulkotiloihin: Fatboyn Non-Flying Carpet. Se on kirkkaan sininen, sellainen kuin uima-altaat ja rannat lomamainoksissa, näin meillä on kohta oma ”allas” parvekkeella!

 

Palautetta kirjoittajalle, kiitos.